Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

2017 CUVEE ABYSS BRUT ZERO ØKO CHAMPAGNE LECLERC BRIANT, EPERNAY 75 cl 12%

Champagne/Mousserende Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som den ældste og mest innovative biodynamiske producent i Champagne.
2017 CUVEE ABYSS BRUT ZERO ØKO CHAMPAGNE LECLERC BRIANT, EPERNAY  75 cl 12%
09299721735
PRIS DKK 2.199,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 2.268,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 09299721735

Beskrivelse

Lucien Leclerc etablerede i 1872 'Domaine Leclerc' i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et 'négoce', hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til 'Maison Leclerc Briant', og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.

Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950'erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion - længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980'erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.

Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som den ældste og mest innovative biodynamiske producent i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne - de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.

Man allierede sig med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. For årgangen 2017 valgte Leclerc-Briant at sammensatte 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-dOr og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen (Ushant på engelsk). Vinen blev aftappet i juli 2018 og degorgeret primo august 2021. I slutningen af august samme år blev flaskerne sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land primo juli 2022, efter at flaskerne i 10 mdr. havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm.

Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System