Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CREMANT D'ALSACE, TROIS CHATEAUX ØKO Kuentz-Bas 75 cl 12%

Champagne/Mousserende Med mere end 200 års erfaring og 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste dyrkningsområder i det sydlige Alsace er Kuentz- Bas en producent, der nyder høj anseelse i Alsace.
CREMANT D'ALSACE, TROIS CHATEAUX ØKO Kuentz-Bas 75 cl 12%
09103320035
PRIS DKK 209,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 278,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 09103320035

Beskrivelse

Kuentz-Bas’ økologisk Crémant ”Trois Châteaux” er sammensat af lige dele Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Blanc, som hentes fra 3 biodynamiskdyrkede parceller på ejendommen, hvor man kan høste ret tidligt. Chardonnay-druen er tilladt til Crémant produktionen i Alsace og vinhusets meget gamle vinstokke med denne drue giver helt klart en ganske bestemt kompleksitet og fedme. Den første gæring foregår på store træfade og anden gæringen på flaske (Méthode Traditionelle) varer 18 måneder, dobbelt så lang tid som loven kræver.

Vinen har en fin “mousse” med små, vedvarende perler som i de gode Champagne-vine, og en fantastisk balance mellem frugtkarakteren, friskheden og strukturen. Det er ikke tilfældigt, at man flere steder i verden bruger Chardonnay-Pinot Noir sammensætning til de bedste Cuvéer af mousserende vine. Crémant d’Alsace ”Trois Châteaux” økologisk er perfekt til velkomst eller til festlige lejligheder, men er også en god ledsager til et helt måltid.

Kuentz-Bas

Med mere end 200 års erfaring og 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste dyrkningsområder i det sydlige Alsace er Kuentz- Bas en producent, der nyder høj anseelse i Alsace. Vingården ligger sydvest for Colmar, i landsbyen Husseren-les-Châteaux – Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.

Siden 2004, hvor familiefirmaet Jean-Baptiste Adam fra Ammerschwihr overtog driften af Kuentz-Bas, er man på ejendommen gået over til ren biodynamisk dyrkning, og siden den officielle godkendelse i 2007 bærer alle vine fra egne marker derfor navnet ”Trois Châteaux (efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag landsbyen) foruden det økologiske segl, ”Agriculture Biologique” (AB) samt det biodynamiske segl ”Demeter”. Det var den daværende kældermester, Samuel Tottoli, som med stor succes forestod overgangen til den biodynamiske dyrkning, og hvor han igennem sine 13 år hos Kuentz-Bas sikrede en fortsat stabil og høj kvalitet. Midt i 2017 gav han således ansvaret videre til sin ven Olivier Raffin, som tidligere bl.a. har været vinmager for Caves de Kientzheim. Også han brænder for den økologiske og biodynamiske tankegang.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System