Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

RIESLING TROCKEN Weingut Geils, Rheinhessen 2021/22 75 cl 12,5%

Tyskland Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra to parceller i hver sin vinmark.
-32%
RIESLING TROCKEN Weingut Geils, Rheinhessen 2021/22 75 cl 12,5%
00308222235
Spar: DKK 49,00 Vejl. DKK 149,00
PRIS DKK 100,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 169,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 00308222235

Beskrivelse

Om produktet

Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra to parceller i hver sin vinmark. Den første ligger i vinmarken Frauenberg, hvor man finder en undergrund at kalkmergel og lag af ren kalk, med stor koncentration af skaldyrs-forsteninger. Den anden ligger i vinmarken Dalsheimer Saulochs, med en undergrund af kalkholdig løss. Selv om der på begge vinmarker findes små vandkilder, er jorden ret tør ved overfladen, med god dræning, og de i gennemsnit ca. 25 år gamle vinstokke laver lange rødder til vandreserverne i dybden. Dette sikrer god koncentration og mineralitet i vinene, og desuden en stabil produktion.

Efter en kort skindmaceration på ståltanke, bliver druerne skånsomt presset. Mosten gæres ganske langsomt på ståltanke, helt til midten af december. Derefter bliver vinen modnet med sit bundfald (“sur lie”) til begyndelsen af februar. Efter en naturlig bundfældning og en let filtrering, aftappes vinen ultimo februar.

Det store indhold af kalk i undergrunden og en vinifikation udelukkende på ståltanke giver en meget ren, frisk og aromatisk Riesling, med lækre nuancer af citrusfrugter (bl.a. grape), hvide ferskner, abrikoser og kølige krydderurter. Den har en god sprødhed og struktur hele vejen igennem. Især de lækre frugttoner charmerer. Nyd den med eller uden mad!

Rheinhessen

Rheinhessen er med sine ca. 26.500 ha. vinmarker det største vindistrikt blandt Tysklands 13 områder. Det strækker sig langs Rhinflodens venstre bred fra Bingen og Mainz mod nord til Worms mod syd. Det solrige og lune klima, med begrænsede snemængder om vinteren og passende regnmængder forår og efterår, sikrer gode betingelser for vindyrkning på de bløde skifer-, sand-, mergel-, kalk- og løssholdige bakker.

Generelt producerer distriktet friske, fyldige og let krydrede hvidvine (71% af vinproduktionen i 2018) på fx Riesling, Silvaner, Müller-Thurgau, Chardonnay og Pinot Gris, men også liflige og frugtrige rødvine (29% af vinproduktionen i 2018) på Spätbrugunder, Dornfelder, Regent samt andre lokale og europæiske sorter. En ny generation af vimagere på de ofte små, familieejede vinhuse, har forstået at tilpasse sig markedets behov for umiddelbare vine og har været pionerer for økologisk og biodynamisk vindyrkning i Tyskland. De mange producenter og druesorter samt de store variationer i jordbund og landskab, giver mange forskellige vinstile at vælge imellem i Rheinhessen.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System