Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

VIOGNIER NORTH COAST CALIFORNIA, 2019 CLINE CELLARS

USA Druen Viognier er mest kendt fra det nordlige og sydlige Rhône, hvor den viser sin storhed og klasse. Californien er en af de områder i verden, hvor man har taget denne drue til sig og forstået at anvende den.
VIOGNIER NORTH COAST CALIFORNIA, 2019 CLINE CELLARS
05500621935
PRIS DKK 149,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 218,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 05500621935

Beskrivelse

Druen Viognier er mest kendt fra det nordlige og sydlige Rhône, hvor den viser sin storhed og klasse. Californien er en af de områder i verden, hvor man har taget denne drue til sig og forstået at anvende den. Den er klassisk plantet i kølige områder ved Califoniens North og Central Coast (fx Paso Robles), hvor dens sprødhed og aromatisk stil kommer godt frem. Cline Cellars California-Viognier laves på en sammensætning af druer (92% Viognier, 7% Chardonnay og en smule Pinot Gris) fra flere vinmarker i Carneros, Sonoma Coast og Mendocino, hvor temperaturen er køligere.

Efter plukningen bliver alle druerne afstilket og kun ganske let mast inden presning. Mosten bliver derefter overført på ståltanke, hvor den får lov til at macerere et døgn inden gæringen sættes i gang med druernes egen gærkultur. Inden aftapningen foretager man kun en let filtrering for at bevare vinens karakter og friskhed så meget som muligt. Vinen er en såkaldt Unwooded Viognier, dvs. uden påvirkning af træ.

Viognier North Coast California har en flot, lys, gylden farve med grønlig skær. I duften finder man klassiske nuancer af abrikos, fersken og citrusfrugter. Smagen er meget fyldig, en smule eksotisk men stadig meget frisk og sprød. Den vil egne sig godt til salater - gerne med skaldyr og f.eks. lime -, pasta- eller risottoretter med fisk eller skaldyr, og til thai retter. Prøv den også til sushi eller til hvidskimmeloste på ko- eller gedemælk.

  1. Det var franciskaner-munke, der plantede de første vinmarker nær Los Angeles i 1779. Derfra bredte vinen sig i Sonoma, Napa og Santa Clara og oplevede en sand opblomstring, indtil man hundrede år senere fra 1880 oplevede den samme plage som i Europa, vinlusen Phylloxera, der lagde næsten alle marker brak. En plage mere skulle senere ramme vindyrkerne - nemlig forbudstiden fra 1920 til 1933. Men fra 1970 til 1985 oplevede man i hele Californien kæmpe investeringer i forbedringer af enhver art - især i Sonoma, Napa Valley og Lodi.
    Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder den amerikanske Rhônestil. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.

    Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter. Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af The Green String Way (Green String Farm).
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System